PREVENTIE

Safe ‘n Sound is er voor de bezoekers van evenementen, festivals en clubs in de Vlaamse uitgaanswereld. Op deze locaties vind je onze peers in de Safe ’n Sound-infostand. Je kan bij hen terecht voor informatie over alcohol en andere drugs, gehoorschade en veilig vrijen. Zo helpen we de risico’s, voor zij die gebruiken of eraan denken te gebruiken, zo klein mogelijk te houden.

RISICOBEPERKING

Safe ’n Sound probeert gezondheidsproblemen te voorkomen zonder per se middelengebruik te willen vermijden.

In de dancescene worden nu eenmaal legale en illegale drugs gebruikt. Dat gebruik brengt risico’s met zich mee, zoals oververhitting, uitdagende ervaringen, outgaan, gehoorschade, enz. Door enkele voorzorgsmaatregelen kan je al heel wat problemen voorkomen.

PEER SUPPORT

Aan de infostand vind je peers: getrainde vrijwilligers met dezelfde interesses, levensstijl en ervaringen als de andere feestvierders. Ze informeren feestvierders vanuit hun belevingen in het uitgaansleven, hun eigen ervaringen met druggebruik of omdat ze interesse hebben in druggebruik als een maatschappelijk fenomeen. Dit doen ze neutraal en objectief, zonder te veroordelen.